I HODJABIO mener, vi at film giver stof til fantasien, samler forskelligheder og skaber nye venskaber.

Vi vælger filmene med omtanke, så de passer til aldersgruppen og respekterer kulturforskellene. Vi lægger vægt på, at filmene omhandler kulturmøder og består af en god blanding af nye og gamle film, animationsfilm og eventyr, for derigennem at skabe rum for en gensidig forståelse på tværs af børnenes kulturelle baggrunde. Det er børnefilm, der er sjove og ikke alt for uhyggelige, og de bliver vist i en tryg atmosfære, hvor voksne fra HODJABIO vil være til stede.

Hvad er HODJABIO?
Ud fra en tro på, at film kan spille en afgørende rolle for kulturforståelsen, startede en gruppe frivillige en ny børnefilmklub i 2008. Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber og Salaam DK bakkede op om initiativet, som fik navnet HODJA Nørrebro Børnefilmklub

I 2010 vandt HODJA Nørrebro Børnefilmklub både DaBUF’s (Danske børne-og ungefilmklubbers) pris som ”Årets Filmklub” og ”NØBU-prisen” (Nørrebros Børne- og Ungepris).

I 2012 fik Hodja fra Nørrebro en venskabsklub ved navn Hodja fra Ørestad. De to klubber hjælper hinanden og trækker på hinandens erfaringer og går i daglig tale begge under navnet HODJABIO.

Det kan du som medlem af HODJABIO
Hvis du er medlem af HODJABIO, kan du se sjove og spændende film med andre børn på din egen alder.

I HODJABIO viser vi 7 film i løbet af skoleåret for børn i 3. – 5. klasse. Filmene vises en lørdag eller søndag om måneden i Empire Bio og på Ørestad Bibliotek. Du kan læse mere om de enkelte klubber og sæsonens program her på hjemmesiden.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Hvis du vil i kontakt med Hodja fra Nørrebro, kan du skrive til: hodjafilmklub@gmail.com og hvis du vil i kontakt med Hodja fra Ørestad, kan du skrive til: honoremarc@gmail.com

Vi glæder os til at se jer til den nye sæson!
n6